O reţetă gustoasă pe zi: Deliciu cu migdale
Ingrediente
400 g făină
1 linguriţă praf de copt
300 g zahăr
200 g migdale mărunţite
4 linguri esenţă de migdale
2 linguri miere
2 linguri apă de trandafiri
coaja răzuită de la 1 lămâie
coaja răzuită de la 1 portocală
1 lingură cacao
3 linguri apă
Pentru ornat
miere
200 g fulgi migdale
Preparare
1. Încingi cuptorul și tapetezi două tăvi. Amesteci făina, praful de copt şi cacaua într-un vas. Adaugi zahărul, migdalele, esenţa de migdale. Omogenizezi totul, apoi adaugi coaja de lămâie şi de portocală. Amesteci şi torni apa de trandafiri şi mierea.
2. Încorporezi şi adaugi cu grijă apa, lingură cu lingură, pentru a forma un aluat care nu este nici prea uscat şi nici prea moale.
3. Udă-ţi palmele şi formează prăjituri de forma unor cârnaţi mai groşi. Pune-le în tăvi şi aplatizează-le
puţin. Laşi spaţiu între ele pentru că tind să se topească şi să se mai întindă în cuptor. Laşi la copt aproximativ 25 de minute.
4. Le scoţi şi le laşi deoparte 2 minute. Cât sunt încă fierbinţi, le ungi cu miere şi le presari cu fulgi de migdale.