O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu ciuperci
Ultima actualizare:
Pentru aluat
400 g făină
7 g drojdie
200 ml apă călduţă
ulei
sare
Pentru umplutură:
400 g ciuperci
2 legături ceapă verde
ulei
sare
piper
Pentru uns
100 g margarină
Preparare
1. Combini făina cu sarea şi drojdia, adaugi apă călduţă şi puţin ulei şi amesteci bine. Laşi aluatul la dospit până îşi măreşte volumul. Speli şi tai mărunt ceapa, apoi o pui la călit în ulei, împreună cu ciupercile spălate şi tăiate. Când s-au înmuiat, iei de pe foc să se răcească. Presari sare şi piper.
2. Întinzi aluatul în foaie nu foarte groasă, o laşi la dospit 15 minute, o ungi cu puţină margarină topită, apoi pui în strat uniform umplutura de ciuperci. Închizi pe lateral aluatul, îl ungi cu margarină pe toată suprafaţa şi-l aşezi în tavă. Dai la cuptor până se rumeneşte.