O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu mere
Ultima actualizare:
Ingrediente
Pentru aluat
550 g făină
300 ml apă
2 linguri ulei
1 lingură zeamă de lămâie
Sare
Pentru umplutură
5 mere
2 linguri stafide
coaja de la o lămâie
2 linguri zeamă de lămâie
200 g zahăr
1 linguriţă scorţişoară
ulei
Preparare
1. Amesteci toate ingredientele pentru aluat. Vei obţine un aluat moale, nelipicios, pe care-l înveleşti în folie alimentară şi-l laşi pe masă o oră pentru a deveni elastic.
2. Pentru umplutură, speli merele, le feliezi, le amesteci cu stafidele, coaja şi zeama de lămâie, zahărul şi
scorţişoara.
3. Împarţi aluatul în două şi întinzi fiecare bucată pe masa dată cu ulei. Pui pe fiecare foaie umplutura de
mere şi le rulezi. Le ungi cu ulei şi le dai la cuptorul bine încins 50 de minute.