O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă de porc cu legume
Ingrediente
700 g pulpă de porc
300 g carne tocată
200 g spanac
300 g ciuperci
1 ceapă
1 tijă mică praz
2 castraveţi muraţi
2 legături pătrunjel
sare
piper
ulei
foaie de copt
aţă alimentară
Preparare
1. Speli şi cureţi carnea, apoi o crestezi pe lung, ca să obţii o felie întinsă, suficientă pentru rulat. O baţi uşor, apoi o dai cu puţin ulei, sare şi piper. Aşezi deasupra frunzele de spanac, spălate şi scurse de apă.
2. Amesteci carnea tocată fin cu ceapa şi cu prazul rondele, sare şi piper, după care o întinzi peste spanac. Tai în fâşii castraveţii muraţi şi ciupercile cubuleţe. Le aşezi peste carnea tocată, iar deasupra presari pătrunjelul tocat fin. Rulezi cât mai strâns, o legi cu aţă alimentară şi o îmbraci în foaie de copt, umezită cu apă. O pui într-o tavă unsă în care ai aşezat ciuperci şi o dai la cuptor, 30-40 de minute, după care renunţi la foaia de copt şi o mai laşi să se rumenească cât este nevoie. O serveşti cu sosul lăsat în tavă şi cu ciuperci.