O reţetă gustoasă pe zi: Salată cu hering
Ingrediente
400 g cartofi
200 g hering în suc propriu
1 măr
150 g sfeclă roşie
½ bucată fenicul
1 lingură ulei
zeamă de lămâie
½ linguriţă sare
Pentru sos
150 g smântână
100 g maioneză
1 legătură mărar
piper negru
sare
Preparare
1. Speli bine sfecla, o coci în cuptorul încins şi o dai deoparte. Separat, fierbi cartofii în coajă, îi laşi să se răcorească puţin şi îi cureţi, apoi îi tai cuburi. La fel procedezi şi cu sfecla, după ce s-a răcit. Speli şi cureţi feniculul, îl tai pe lungime în fâşii subţiri şi-l pui într-un castron, unde-l amesteci cu zeamă de lămâie şi puţin ulei. Tai fâşii heringul. Cureţi de coajă mărul şi-l tai în cuburi, de dimensiunea cartofilor.
2. Într-un castron, faci sosul. Combini maioneza cu smântâna şi cu mărarul tocat. Adaugi un praf de sare şi puţin piper. Amesteci bucăţile de hering cu merele, cartofii, feniculul şi cu sfecla roşie. Torni sosul şi nişte zeamă de lămâie, dacă mai este cazul, apoi serveşti.