O reţetă gustoasă pe zi: Salată de macaroane cu carne de curcan
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 500 g macaroane scurte
- 200 g carne de curcan
- 2 linguri ulei
- 1 salată verde
- 3 fire de ceapă verde
- Pentru sosul vinegretă
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Preparare
Taie carnea de curcan fâşii, pudreaz-o cu puţină sare şi rumeneşte-o cu 2 linguri de ulei. După ce s-a rumenit, las-o deoparte să se răcească.Fierbe macaroanele „al dente”, în apă cu sare, scurge-le de apă şi aşază- le într-o salatieră mare.Adaugă carnea de curcan rumenită, salata ruptă fâşii şi ceapa verde tăiată rondele.Într-un castronel, bate uleiul, zeama de lămâie, sarea şi piperul (după gust), apoi toarnă sosul peste ingredientele din salatieră. Amestecă uşor şi serveşte imediat.