O reţetă gustoasă pe zi: Sarmale fără carne
Ingrediente
1 varză
100 g ceapă
200 g roşii
200 g orez
1 ardei
2 morcovi
½ rădăcină de ţelină
200 ml ulei
250 ml suc de roşii
250 ml borş
sare
piper
Preparare
1. Opăreşti varza în apă fierbinte cu sare. După ce s-a înmuiat puţin, alegi foile întregi şi le tai nervurile. Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine uşor sticloasă.
2. Cureţi morcovii şi ţelina şi le tai fideluţă. Le pui peste ceapă împreună cu orezul, spălat în mai multe ape. Laşi să fiarbă până se umflă puţin orezul, după care dai deoparte şi ţii la răcorit.
3. Opăreşti roşiile, le descojeşti şi le toci. Pui ardeiul tocat şi roşiile în umplutură şi asezonezi cu sare
şi piper după gust. Umpli foile de varză şi le împătureşti.
4. Aşezi sarmalele într-o cratiţă şi torni sucul de roşii şi borşul. Dai vasul la cuptor până scade sosul.