Spaghete bolognese - reteta de spaghete bolognese super gustoase
Ingrediente pentru spaghete (paste) bolognese, rețeta originală
1 pachet spaghete
250 g carne tocată (amestec vită şi porc)
2 cepe mari
1 ardei gras roşu
1 morcov
300 ml suc de roşii
2-3 căţei de usturoi
4 linguri ulei
sare
piper
oregano
busuioc
Prepararea spaghetelor bolognese
1. Pui apă la fiert, în care adaugi o linguriţă de sare. Când dă în clocot, pui pastele, le laşi să fiarbă 8-10 minute, apoi le strecori. Tai ceapa mărunt, iar morcovul şi ardeiul curăţat de seminţe, cubuleţe. Încingi uleiul, adaugi ceapa şi laşi la călit până se înmoaie. Pui peste ceapă morcovii şi ardeiul, laşi 2-3 minute şi adaugi carnea tocată şi usturoiul pisat. Ţii, la foc mic, cinci minute.
2. Adaugi sucul de roşii şi condimentezi, după gust, cu sare, piper, busuioc şi oregano. Laşi să fiarbă sosul, la foc mic, 30-40 de minute, amestecând din când în când. Aşezi pastele în farfurie şi adaugi sosul.