O reţetă gustoasă pe zi: Supă-cremă cu orez
Ingrediente: 1 kg roşii, 1 ceapă mare, 1 morcov, 200 g orez, 3 linguri ulei, 500 ml apă, 4 linguri smântână, pătrunjel verde, sare, piper.Preparare
Spală roşiile, taie-le felii groase şi fierbe-le, fără să adaugi apă, timp de 10 minute, apoi strecoară-le şi pasează-le pentru a îndepărta pieliţele şi seminţele. Curăţă morcovul şi ceapa, taie-le felii subţiri, căleşte-le cu ulei şi cu 2 linguri de apă, apoi pasează-le şi amestecă-le cu piureul de roşii. Separat, fierbe orezul 5-6 minute în apă cu sare şi strecoară-l. Fierbe piureul de roşii cu legume, diluat cu 500 ml apă caldă şi, când clocoteşte, adaugă orezul, sare şi piper, după gust. Lasă să fiarbă 2-3 minute, stinge focul şi lasă oala acoperită 10 minute să se umfle orezul. Serveşte supa caldă, garnisită cu pătrunjel tocat şi smântână adăugată direct în farfurie.