O reţetă gustoasă pe zi: Supă-cremă de mazăre
Ultima actualizare:
Ingrediente:
2 cepe, 1 lingură ulei, 2 morcovi, 500 g mazăre proaspătă, 2 cartofi, 2 căței usturoi, sare,
piper, 1 lingură unt, 1 legătură pătrunjel.
Preparare:
Toci cepele și le călești în ulei. Mărunțești morcovii și-i adaugi peste cepe și acoperi cu apă. Între timp, tai cartofii cubulețe și speli mazărea. După 10 minute în care morcovii au fiert, adaugi mazărea, cartofii și lași totul la fiert încă 20-30 de minute, cu apă cât să acopere legumele. Strecori legumele și păstrezi zeama. Le pasezi cu blenderul și pui peste ele zeamă potrivind consistența supei după preferință. Adaugi usturoi pisat, sare, piper și unt. Mai lași pe foc supa încă 10 minute. Servești cu pătrunjel tocat.