O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu brânză şi pere
Ultima actualizare:
Ingrediente
Pentru blat
125 g făină
50 g migdale măcinate
100 g unt
100 g brânză de vaci
1 ou
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
2 ouă
5 pere
120 g zahăr
100 g smântână
Preparare
1. Amesteci făina, migdalele măcinate cu untul și cu brânza. Adaugi oul, omogenizezi și întinzi aluatul pe masa tapetată cu făină, apoi îl așezi într-o tavă cu pereții detașabili. Îl dai la congelator 20 de minute.
2. Pentru umplutură, mixezi brânza cu smântâna, ouăle și cu zahărul. Cureți perele de semințe și de coajă, iar două dintre ele le tai cubulețe și le adaugi în compoziția de brânză.
3. Torni umplutura peste aluat și dai tava la cuptorul preîncălzit 50 de minute. Când prăjitura s-a răcit, o decorezi cu felii de pară.