Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui! Nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple
Credincioșii din țara noastră se află în căutarea unor rețete sănătoase și delicioase în această perioadă de post. Iar această rețetă simplă și delicioasă este alegerea perfectă pentru Postul Paștelui!

Postul Paștelui continuă până pe data de 19 aprilie, iar românii din țara noastră se află în căutarea unor rețete simple și delicioase! Iar o alegere perfectă în această perioadă sunt dovleceii la cuptor umpluți cu legume mexicane!
Pentru a pregăti această mâncare gustoasă nu ne trebuie decât câteva ingrediente banale, pe care le vom găsi în orice magazin din țară.
De ce ingrediente avem nevoie
Practic, pentru a pregăti acest preparat delicios nu avem nevoie decât de câteva ingrediente foarte simple! Mai precis, este vorba despre doi dovlecei medii, iar pentru umplutură vom folosi un morcov, jumătate de ardei gras de orice culoare dorim, cât și cam 100 de grame de porumb. Dacă ne este mai ușor, putem folosi cam 250 de grame de mix de legume mexicane congelate.
Mai departe, mai trebuie să avem la dispoziție și două fire de ceapă verde, un cățel de usturoi, 100 de grame de cașcaval ras (sau două linguri de pesmet, pentru ca rețeta să fie de post), cât și două linguri de ulei. Desigur, avem nevoie și de sare, piper, cât și puțină verdeață!
Cum putem pregăti dovleceii cu legume
Odată ce avem la dispoziție toate aceste ingrediente simple, vom începe prin a tăia dovleceii în două, pe lung. Apoi, vom folosi o linguriță pentru a le scobi miezul și îi vom săra puțin. Dacă miezul nu are semințe și filamente, îl putem toca mărunt și îl vom putea folosi la umplutură, potrivit savoriurbane.ro.
Mai departe, vom unge o tavă cu ulei, vom așeza dovleceii și vom presăra puțin ulei peste ei. Vom toca cât mai mărunt ceapa și usturoiul, iar dacă vrem, putem adăuga în amestec și verdeață tocată. Acum, vom tăia ardeiul în cubulețe, vom rade morcovul și vom pune totul într-un castron.
Peste legume vom pune și cașcavalul ras (sau pesmetul), împreună cu porumbul. Totul trebuie amestecat bine, asezonat cu sare și piper, iar apoi adăugăm și puțin ulei. Jumătățile de dovlecei vor fi umplute cu grijă și vom încinge cuptorul la 180 de grade. Tava va fi acoperită cu folie de aluminiu și vom lăsa totul la copt vreme de 20 de minute. Apoi, îndepărtăm folia și mai lăsăm mâncarea să se rumenească cam 10 minute.
La final, vom avea un preparat delicios, de post, de care nu ne vom mai sătura!