O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu dovleac
Ingrediente
Pentru aluat
350 g făină
200 g unt
2 linguri zahăr
sare
6-10 linguri apă
Pentru umplutură
250 g piure de dovleac copt
250 g dulceață de mere
150 g zahăr
100 g unt
1/2 linguriță scorțișoară
200 ml lapte condensat
100 g nuci măcinate
sare
80 g făină
3 ouă
Preparare
1. Amesteci făina cu zahărul și sarea. Adaugi untul tăiat bucățele și mixezi. Ulterior, torni câte 2-3 lingurițe de apă rece și continui să mixezi până obții un aluat moale, lipicios. Învelești aluatul în folie alimentară și-l pui la frigider o oră.
2. Pentru umplutură, amesteci piureul de dovleac cu dulceața de mere, 50 g de zahăr, scorțișoara, sarea, ouăle bătute în prealabil și laptele condensat.
3. Întinzi aluatul de la frigider într-o tavă unsă cu unt într-un strat de 3-5 cm. Pui umplutura peste el și coci 50 de minute.
4. Amesteci 100 g de zahăr cu făina și cu untul. Adaugi nucile măcinate. Când prăjitura e gata, o acoperi cu amestecul de nuci și o mai dai la cuptor 15 minute. O poți servi la o oră după ce s-a răcit.