O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu dovlecei

Ultima actualizare:

    Tartă cu dovlecei
Tartă cu dovlecei

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină

1 praf sare

1 ou

50 ml apă rece

125 g unt

Pentru umplutură

3-4 ouă

1 dovlecel, feliat

200 g brânză

100 g smântână grasă

sare

piper

rozmarin

ulei

3 căţei usturoi

Preparare

1. Pui într-un bol făina, untul cubuleţe, sarea, oul şi apa. Amesteci ca să se lege şi frămânţi bine până obţii un aluat elastic. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai la frigider 30 de minute. După ce s-a întărit, întinzi aluatul, îl pui într-o formă rotundă, îl înţepi din loc în loc, dai tava la cuptor, încins în prealabil, şi laşi să se coacă 12-15 minute.

2. Căleşti feliile de dovlecel într-o tigaie cu puţin ulei, pui 1 praf de sare, adaugi usturoiul tăiat felii şi sotezi încă 2 minute. Iei de pe foc şi laşi să se răcească.

3. Amesteci smântâna, brânza, ouăle, adaugi sare şi piper. Torni compoziţia peste aluat, pui din loc în loc feliuţele de dovlecel şi puţin rozmarin mărunţit. Dai tava din nou la cuptorul încins, 25-35 de minute, până se rumeneşte tarta.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop 4 august jpg
fericire  foto   Shutterstock jpg
Banner Astroloaga Andreea
image png
poza 3 jpeg
zodii jpg
image png
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net