O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu ciocolată şi migdale
Ingrediente pentru blat:
8 linguri făină, 6 ouă, 8 linguri zahăr, 2-3 linguri ulei, 1 praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 1 praf sare, 1-2 linguri apă rece. Pentru cremă: 350 g ciocolată neagră, 1 esenţă vanilie, 4 gălbenuşuri, 200 g unt, 150-200 g zahăr. Pentru decor: fulgi de migdale, 50 g ciocolată albă.
Preparare:
Baţi albuşurile spumă cu praful de sare. Pui într-un bol gălbenuşurile cu zahărul tos, apa, zahărul vanilat şi uleiul şi mixezi până când compoziţia îşi dublează volumul. Adaugi făina amestecată cu praful de copt. Încorporezi albuşurile în gălbenuşuri și torni compoziţia într-o tavă rotundă tapetată. Dai la cuptorul preîncălzit 25-35 de minute. Laşi să se răcească. Crema: freci bine gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu esenţa şi aşezi pe baie de aburi. Topeşti ciocolata, o pui peste gălbenuşuri, mai amesteci 3-4 minute şi dai vasul deoparte. Adaugi untul când s-a mai răcit compoziţia şi amesteci până devine cremoasă. Tai blatul răcit în două. Aşezi prima felie pe un platou şi întinzi jumătate din crema de ciocolată. Pui şi cea de-a doua felie şi îmbraci tortul în crema rămasă. Decorezi cu aşchii de ciocolată albă, iar în partea de jos cu fulgii de migdale prăjiţi uşor în tigaie.