O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu frişcă
Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă, 150 g zahăr, 300 g făină, 1 plic praf de copt. Pentru cremă: 4 gălbenuşuri, 150 g zahăr, 400 ml vin alb, 1 plic gelatină, 1 l frişcă lichidă, 200 g struguri, 1 lingură coacăze, 50 g alune nesărate.
Preparare
Spală boabele de struguri, taie-le pe jumătate şi lasă-le să se scurgă.
Pentru blat separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate albuşurile cu un praf de sare, iar gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă în gălbenuşuri făina amestecată cu praful de copt, apoi încorporează albuşurile, amestecând uşor de jos în sus. Toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, pune o parte din boabele de struguri date prin puţină făină (păstrează boabe şi pentru decorat tortul) şi coace compoziţia la foc potrivit timp de 35 de minute.
Prepară crema astfel: bate gălbenuşurile cu zahărul pe baie de aburi, adaugă vinul, dizolvă gelatina în compoziţie şi las-o să se răcească. Când începe să se închege, încorporează trei sferturi din frişca bătută, iar restul păstreaz-o pentru decor.
Taie blatul în trei. Aranjează tortul astfel: pune blatul de deasupra la bază, pe o tavă, pune jumătate din cremă, aşază al doilea blat, cealaltă cantitate de cremă şi ultimul blat deasupra. Lasă la rece 4 ore, apoi îmbracă tortul cu restul de frişcă, decorează-l cu boabe de struguri şi coacăze, iar marginile îmbracă-le cu alune zdrobite.