Rețeta simplă pe care o poți pregăti în câteva minute. Chiftelele de vinete umplute cu brânză, ideale pentru o masă rapidă

Este o rețetă simplă, gustoasă și foarte ușor de pregătit! Este vorba despre delicioasele chiftele din vinete umplute cu brânză, un preparat perfect pentru zilele în care nu dorim să consumăm carne!

Este o rețetă foarte simplă / foto: IStock
Este o rețetă foarte simplă / foto: IStock

Chiftelele sunt simple, gustoase și foarte ușor de pregătit. Însă, poate că există perioade în care nu dorim să consumăm carne, din diverse motive. Iar în astfel de situații, această rețetă este alegerea perfectă!

Chiftelele din vinete umplute cu brânză sunt alegerea perfectă atunci când ne dorim o masă simplă și delicioasă!

De ce ingrediente avem nevoie

Tot ce ne trebuie pentru aceste chiftele gustoase sunt 300 de grame de pulpă de vinete deja coapte și decojite, un ardei kapia copt, 100 de grame de pesmet, 30 de grame de parmezan, sare, doi căței de usturoi, 150 de grame de cașcaval (sau mozarella), tăiată în cuburi mici, cât și puțin pătrunjel verde tocat.

De asemenea, mai avem nevoie și de puțin busuioc și oregano, puțin ulei, iar dacă ne dorim ca rețeta să aibă un gust ceva mai special, putem folosi și câteva ingrediente opționale! Mai precis, este vorba despre sos de roșii, frunze de busuioc verde, puțin parmezan ras, sau, dacă dorim, tzatziki.

Cum pregătim aceste chiftele simple

Primul pas pe care trebuie să îl facem este să punem într-un castron cât mai mare vinetele, ardeiul, verdeața, cât și usturoiul. Alături de ele vom pune și sarea, pesmetul, parmezanul ras fin, oul, cât și ierburile uscate, potrivit savoriurbane.ro.

Totul trebuie amestecat cât mai bine, iar la un moment dat va fi nevoie să frământăm compoziția și cu mâna. Totul trebuie lăsat vreme de 15 minute, pentru ca pesmetul să absoarbă lichidele din jur.

Apoi, vom împărți compoziția în nouă părți egale, pe care le vom aplatiza cât mai bine. Iar în mijlocul lor vom pune câte un cubuleț de cașcaval, apoi vom rotunji compoziția până când va avea forma unei chiftele. Mai departe, vom presăra puțin ulei peste chiftele și vom preîncinge airfryer-ul vreme de 5 minute la 205 grade.

Acum, vom prăji chiftelele vreme de 15 minute la 180 de grade, iar pentru ca ele să fie rumenite mai bine, mai putel să le ținem încă cinci minute în plus. Ele pot fi făcute și la cuptor obișnuit, iar tot ce va trebui să facem este să le coacem vreme de 25 – 30 de minute la 200 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zodia căreia i se schimbă traiectoria în viață, imediat după Paște  Intră într o nouă etapă a vieții, iar totul se așază în favoarea ei png
paste pui si sos pesto jpeg
despartire jpg
geamuri jpg
usa intrare adobestock jpg
toaleta curatenie istock jpg
Zodii norocoase, shutterstock jpg
lava cake cu ciocolata jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net