Afacerea de succes a unei românce a salvat o întreagă comună. A pus Tulcea pe hartă: „Oamenii nu sunt cifre într-o fabrică” De la 3 angajați a ajuns la 250
Cu 20 de ani în urmă, o tânără s-a întors în satul natal și a deschis o afacere care a salvat întreaga comunitate. La început, mica afacere avea doar trei angajați, dintre care unul era chiar patroana. Însă acum, patiseria deschisă aici s-a transformat într-o industrie de succes, iar satul a fost salvat de la faliment datorită eforturilor tinerei antreprenoare.

Nenumărate sate din țara noastră se confruntă cu dificultăți economice masive, iar, din păcate, multe dintre acestea sunt deja pe cale de dispariție. Însă, există și povești care ne încurajează și ne arată că efortul chiar și al unei singure persoane poate schimba destinul unei întregi comunități.
Paula Vals s-a întors acum 20 de ani în comuna ei natală, în Greci, din județul Tulcea. La acel moment, acest loc se afla pe muchia cuțitului, iar tânăra, care atunci avea doar 22 de ani, a decis să deschidă o afacere care avea să schimbe destinul comunei. Astfel, Paula Vals a pus pe picioare o patiserie care s-a dezvoltat rapid, în ultimii ani.
Patiseria a schimbat destinul comunei Greci
„Forţă de muncă exista, pentru că încă nu apucase să plece. Chiar dacă ei nu aveau pregătire în domeniu, am făcut specializări cu ei, am făcut cursuri, i-am perfecţionat şi asta ne-a ajutat”, a povestit Paula Vals, potrivit observatornews.ro.
„Dacă nu ai viziune, nici nu ai cum să fii lider. Trebuie construite proiecte de ţară. Trebuie să fii un bun vizionar, să iei pulsul, să poţi avea şedinţe cu toate domeniile, prin ministerele respective. Să ştii ce se întâmplă în ţară. Asta înseamnă un lider. Să ai nişte strategii şi viziuni şi să le duci la bun sfârşit prin, bineînţeles, echipele pe care le ai”, a mai spus aceasta.
Afacerea a fost una de succes
Inițial, firma avea doar trei angajați. Acum, nu mai puțin de 250 de oameni lucrează pentru această companie de succes. Iar mica patiserie este una cunoscută și dincolo de hotare! Produsele de aici sunt exportate și apreciate în țări precum Spania și Italia, iar plăcinta dobrogeană a primit atestat european datorită eforturilor angajaților de aici.
„Această fabrică, această comunitate, am considerat-o ca un proiect social. Adică, pe lângă faptul că da, sunt angajaţi, dar în primul rând sunt oameni”, a mai spus Paula Vals.