Alimentul care conține de 5 ori mai mult calciu decât laptele. Este foarte ușor de introdus în dietă
Este un aliment foarte sănătos, dar deși cei mai mulți români îl cunosc, nu foarte multă lume îl și consumă! Iar un detaliu extraordinar despre acest produs este faptul că în el vom găsi de cinci ori mai mult calciu decât în lapte! În plus, el este și foarte ușor de introdus în dieta noastră zilnică!

Dieta are un rol crucial pentru sănătatea noastră, iar alimentele din farfuria noastră vor avea un impact major asupra organismului nostru. Din fericire, avem la dispoziție nenumărate opțiuni sănătoase pe care le putem introduce în dieta noastră pentru a oferi o mână de ajutor corpului nostru! Mai precis, este vorba despre semințele de chia, care conțin de cinci ori mai mult calciu decât laptele!
De asemenea, aceste semințe ne pot oferi și undeva până la 41% din necesarul zilnic de fibre, dar și de două ori mai mulți acizi grași omega-3 decât somonul! Semințele de chia sunt o opțiune foarte sănătoasă, pe care o putem introduce foarte ușor în dieta noastră zilnică!
Conțin mai mult calciu decât laptele
În plus, acest aliment atât de benefic pentru organismul nostru ne oferă și aproximativ o cantitate substanțială de proteine, cât și nu mai puțin de 32% din cantitatea zilnică necesară de magneziu. Iar comparativ cu un fruct sănătos precum afinele, semințele de chia conțin de două ori mai mulți antioxidanți.
Ele au și un nivel ridicat de fier, de trei ori mai mult decât spanacul, mai precis. Iar partea cea mai bună este faptul că aceste semințe sunt ușor de găsit și de introdus în dietă!
Băutura care poate face minuni pentru sănătate
Mai precis, putem lăsa semințele de chiala înmuiat în 100 ml de apă, peste noapte. Apoi, le vom adăuga în blender, iar după ce s-au mărunțit, mai turnăm peste ele suc de lămâie și amestecăm iar. Acum, vom amesteca și două felii de ghimbri, peste care punem și 700 ml de apă.
Băutura trebuie consumată cu moderație și niciodată mai mult de un pahar, maxim două, pe zi. Un detaliu pe care trebuie să îl știm este faptul că ea poate provoca disconfort digestiv unor persoane, datorită conținutului ridicat de fibre.