O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu fructe de pădure
Ingrediente pentru blat:
3 ouă, 3-4 linguri făină, 1 esență vanilie, 1-2 linguri ulei, 3 linguri zahăr pudră, 1 praf sare. Pentru cremă: 300 g mascarpone, 200 g smântână pentru frișcă, 100 g zahăr pudră, 200 g fructe de pădure, 1 ½ plic gelatină, 1 esență de vanilie.
Pentru decor:
fulgi de migdale, 300-400 g fructe de pădure, 50 ml apă, 100-150 g zahăr, 6 foi gelatină.
Preparare:
Separi albușurile de gălbenușuri. Mixezi albușurile spumă cu sare și cu zahărul pudră. În alt bol, freci gălbenușurile cu uleiul și cu esența de vanilie, apoi le adaugi peste albușuri și amesteci ușor, de jos în sus. Încorporezi treptat făina, torni compoziția într-o tavă rotundă tapetată și dai la cuptorul încins, până trece testul scobitorii. Mixezi mascarpone cu zahărul și cu esența de vanilie. Separat, bați smântana pentru frișcă și o încorporezi în prima compoziție. Adaugi fructele de pădure, amesteci și pui gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe plic. Lași blatul în forma de tort, torni crema, nivelezi și dai la frigider 30-40 de minute.
Prepari jeleul: amesteci apa cu zahărul și le pui pe foc. Lași să fiarbă până începe să se îngroașe siropul, adaugi fructele de pădure și mai lași cel mult 5 minute. Ții foile de gelatină în apă rece, iar când încep să se topească le pui peste siropul cu fructe și amesteci bine. Torni compoziția peste cremă și mai lași la frigider 3-4 ore. Scoți cu grijă tortul din formă și îl decorezi cu fulgi de migdale înainte de servire.