Pandişpan cu afine şi sos de căpşuni - Cornea Laurenţa
Ingrediente
• 4 ouă
• 5 linguri făină
• 3 linguri ulei
• 1 praf de sare
• 5 linguri zahăr
• 1/2 praf de copt
• esenţă de vanilie
• afine
• Sos de căpşuni
• 300 g căpşuni
• 150 g zahăr
• 100 ml apă
Mod de preparare
Într-un bol mixăm albuşurile spumă, adăugăm zahărul şi mixăm până se topeşte, adăugăm gălbenuşurile, adăugăm făina amestecă cu praful de copt şi cernută.
Amestecăm uşor cu o lingură, adăugând treptat uleiul şi esenţa de vanilie. Turnăm compoziţia în tava unsă şi tapetă cu făină. Deasupra adăugăm afinile şi un pic de zahăr vaniilat. Dăm tava la cuptorul încălzit circa 30 minute până trece testul cu scobitoarea. Lăsăm să se răcească în tavă după care îl feliem. Sosul de căpşuni: Se spală căpşunile şi se îndepărtează codiţele, se taie bucăţi şi se pun într-o cratiţă. Adăugăm zahărul şi apa. Lăsăm să fiarbă la foc mic până se leagă siropul, lăsăm să se răcească şi turnăm peste chec.