Piept de raţă cu sos de vişine - Albert Daniel - Bertoni
Ingrediente:
2 piepți de rațăsare, piper măcinat150 gr vișine fără sâmburi2 căței de usturoi tocați1 linguriță de zahăr brun50 ml vin roșu, demidulce2 cubulețe de unt rece
Preparare:
Cuptorul se încinge la 180-190 °C. Piepții se spală și se usucă prin tamponare cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit ascuțit se vor cresta numai la suprafață, părțile cu piele ca să se obțină un model în carouri. Se asezonează carnea.Piepții de rață se așează înt-o tigaie rece, cu pielea în jos, iar aceasta se pune pe aragaz la foc aprig. Se prăjesc cam 5-6 minute, apoi se întorc pe partea cealaltă pentru maxim 2 minute. Pielea trebuie să fie rumenită bine și crocantă.Tigaia se va introduce în cuptor pentru 10-12 minute. După aceea, se scot și se așează pe o farfurie. Se lasă la odihnă 10 minute, după care se taie în felii de 0,5 cm grosime.În timpul în care piepții sunt în cuptor, se prepară sosul. Printr-o sită metalică, se pasează jumătate din vișine, păstrându-se sucul și pulpa acestora.Într-o tigaie la foc mediu se adaugă grăsimea lăsată de piepții de rață în farfurie. Când se încinge, se adaugă usturoiul și se amestecă rapid, până devine auriu. Completați cu vinul roșu, sucul de vișine, zahărul și celelalte vișine rămase întregi. Amestecați continuu, până când sosul capătă consistență. Încorporați și untul, după care potriviți de sare și piper.Pieptul se servește cu sos de vișine și bezele de cartofi ( cartofi Ducchese).