Pizza aperitiv - Trică Maria Angelica
Ultima actualizare:
Ingrediente:
4 ouă,10 linguri făină,5 linguri ulei de măsline,lapte cât cuprinde,100 g salam,100 g șuncă,50 g slănină,1 ceapă,1 ardei gras,2 roşii,100 g caşcaval sau brânză,5 măsline,3 fire pătrunjel verde,sare, ketchup.
Preparare:
Se pun ouăle într-un castron, se pune uleiul, făina presărată şi se amestecă cu lapte până devine de consistenţa unei smântâni. În această compoziţie se adaugă bucăţele de salam şi slănină, ceapa tăiată mărunt, bucăţele de măsline şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Se unge o formă rotundă cu ulei şi se pune compoziţia în ea. Deasupra se presară brânza sau caşcavalul ras, felii de roşii şi ardei gras tăiat şuviţe. Se pune tava la cuptor cu foc potrivit şi se lasă până se rumeneşte. Se serveşte fierbinte cu ketchup.