Pizza cu vinete - Violeta Postolache
Ingrediente (pentru 1 pizza cu diametrul 32)
Pentru blat: 250 g făină, 125 ml apă călduţă, 2 linguri ulei de măsline, 4 g drojdie uscată, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă zahăr
Pentru topping: o vânătă subţire, 100 g pecorino romano, 2-3 linguri sos pentru pizza, 2-3 căţei usturoi, două fire pătrunjel, două fire busuioc.
Mod de preparare:
Tăiem vânăta felii cât mai subţiri. Le presărăm cu sare şi le lăsăm să se scurgă.
Le punem pe grill-ul uns cu două linguri de ulei de măsline şi le lăsăm să se facă pe ambele părţi.
Curăţăm usturoiul, îl pisăm şi îl amestecăm cu sosul. Eu am folosit ketchup făcut în casă.
Pregătim aluatul. Aici găsiţi explicaţii în imagini pas cu pas. Întindem o foaie rotundă şi o punem în tava tapetată cu hârtie de copt. Înţepăm pe toată suprafaţa cu o furculiţă ca să nu se umfle la copt.
Întindem sosul pe toată suprafaţa.
Radem jumătate din cantitatea de pecorino peste sosul cu usturoi. Pecorino romano este o brânză italiană de oaie tare şi sărată, ce înlocuieşte de multe ori parmezanul. Dacă nu aveţi pecorino puteţi folosi parmezan, mozzarella, caşcaval, chiar şi o telemea de oi sărată şi bine uscată.
Punem vinetele pe toată suprafaţa şi presărăm pătrunjelul şi busuiocul rupte bucăţele.
Radem din nou deasupra restul de pecorino.
Dăm la cuptor până ce pizza se rumeneşte uşor pe fund.
Decorăm cu frunzuliţe de busuioc pentru un plus de gust şi de culoare şi servim.