Prăjitură cu mere - Daniela Gherca
Ingrediente:
• 2 ouă
• un praf de sare
• zahăr după gust ( în funcţie de cât de dulce va place) eu am pus 100g
• 12 linguri de smântână
• 12 linguri de ulei
• esenţă de vanilie
• 1 plic zahăr vanilat
• 1 plic praf de copt
• făină cât cuprinde
Umplutură:
• 1 kg mere
• 3-4 linguri zahăr
• scorţişoară
Mod de preparare:
Aluatul: Batem ouăle cu praful de sare şi zahărul, adăugăm smântână, pe urmă uleiul, mixăm bine, punem şi esenţă de vanilie cu plicul vanilat, iar la sfârşit adăugăm făină amestecată cu praful de copt şi punem puţin câte puţin până formăm un aluat uşor de întins.
Umplutură: Merele le curăţăm şi le dăm pe răzătoare mare, apoi le fierbem cu zahărul şi scorţişoară până scade toată zeamă lăsată de mere.
Împărţim aluatul în 2 şi într-o tavă mare tapetata cu ulei şi făină, ori cu hârtie de copt (cum am făcut eu) am întins o foaie de aluat şi am aşezat-o în tavă, apoi umplutură de mere şi la sfârşit cealalată foaie de aluat. Înţepam aluatul din loc în loc cu o furculiţa şi băgăm la cuptor cca. 30min sau până de rumeneşte frumos deasupra. Pudrăm cu zahăr pudra! Poftă bună!