Prăjitură cu mousse de mascarpone şi fructe de pădure - Manu Ioana
Ingrediente:
Blat:
8 ouă
7 linguri zahăr
1 baton vanile
7 linguri făină
20 g ciocolată albă rasă
coajă rasă de portocală;
Sirop:
1 ceaşcă cafea expresso
o linguriţă de zahăr
esenţă de rom;
500 g mascarpone
300 ml frişcă
1 plic gelatină
200 g ciocolată albă;
Decor:
200 g fructe de pădure
2-3 linguri zahăr
1 plic gelatină.
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albuşurile cu un vârf de sare şi jumătate din zahăr până devine ca o bezea. Adăugăm şi gălbenuşurile mixate la rândul lor cu restul de zahăr. Cu o spatulă adăugăm şi făina, ciocolata, coaja de portocală şi vanilia. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem compoziţia şi dăm la cuptor circa 35 minute. Pentru sirop, amestecăm zahărul cu cafeaua rece şi romul. Pentru crem, într-o crăticioară topim la bain-marie ciocolata cu frişca şi lăsăm să ajungă la temperatura camerei. După răcire, adaugăm gelatina (pregătită în prealabil conform instrucţiunilor de pe plic) şi crema de mascarpone. DPentru decor, într-o crăticioră punem fructele cu zahărul şi lăsăm la foc mic să se lege puţin apoi adăugăm gelatina. Blatul îl tăiem în două şi prima parte o însiropăm, adăugăm crema de mascarpone şi cel de al doilea blat (pe care nu îl insiropăm) şi deasupra fructele. Se dă la rece. Poftă bună!