Reţeta câştigătoare: Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă - Monica Gheorghe
Câştigătoarea noastră se numeşte Monica Gheorghe. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente:
500 grame brânză dulce de vaci, 300 grame făină, 2 ouă, 1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu, 1 linguriţă esenţă portocală sau rom, 1 plic zahăr vanilat, un praf de sare, coajă de portocală rasă, 200 grame smântână, 150 grame dulceaţă;
Mod de preparare:
Brânza de vaci am mărunţit-o bine, am adăugat ouăle, vanilia, zahărul, sarea şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Am omogenizat totul bine apoi am adăugat făină, turnând câte puţin până a rezultat un aluat destul de moale. Aluatul l-am dat la frigider cam două ore. Am format biluţe din aluat, i-am dat fiecăreia o formă rotundă şi plată de chiftea, în mijloc am făcut câte o gaură, iar câteva biluţe le-am lăsat mici şi rotunde. Se pun într-o tigaie în ulei, neînghesuiţi, şi se prăjesc pe ambele feţe; I-am servit cu smântână şi cu dulceaţă. Sper să vă placă şi să aveţi poftă!