Reţeta câştigătoare: Tort brownie - Georgiana Grigorescu
Câştigătoarea noastră se numeşte Georgiana Griorescu. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente:
4 ouă, 200 g zahăr, 250 g unt, 300 g ciocolată neagră, 200 g făină, un praf de sare, 200 g caramele cu lapte, 500 g mascarpone, 400 ml frișcă lichidă sau smântână pt frișcă, un plic gelatină granule, 100 g bobițe de ciocolată, 2-3 linguri zahăr pudră, 4 batoane snickers mari.
Mod de preparare:
Topim 200 g ciocolată cu untul și lăsămla răcit. Mixăm ouăle cu zahărul și sarea până își dublează volumul. Adăugăm ciocolata topită cu untul și omogenizăm. Punem făina și amestecăm. Putem adăuga în blat nuci sau alune mărunțite. Punem compoziția în tavă (24 cm) și dăm la cuptorul încins. Coacem la foc mediu. Topim caramelele cu frișca lichidă (cca 70 ml). Tăiem 2 batoane snickers în bucăți mai mici. Mixăm mascarponele la temperatura camerei cu 2-3 linguri de zahăr, mixăm și 200 ml frișcă (restul de 200 ml frișcă lichidă folosim pentru a topi caramele și ciocolata) și apoi o adăugăm treptat peste mascarpone, amestecând. Punem și bobițele de ciocolată. Decupăm marginile blatului răcit (pe care le fărâmițăm) și îl tăiem în două pe orizontală. Așezăm prima de foaie de blat, presărăm din bucățile de batoane snickers, apoi caramel topit (nu trebuie sa fie fierbinte). Peste caramel punem primul strat de cremă, apoi al doilea blat, din nou bucăți batoane snickers și cremă, apoi blatul fărâmițat. Introducem tortul la rece câteva ore. Pentru ornare am folosit caramel, ciocolată topită și batoane snickers. Pe margini am lăsat să curgă ciocolata, iar în mijloc caramelul.