Reţeta câştigătoare: Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă

Câştigătoarea noastră se numeşte Daniela Gospodariu. Ea va primi o oală de 4 litri.
Ingrediente: 1 pachet mare de pişcoturi, 500 ml lapte, 5 gălbenuşuri, esenţă de vanilie, 300 g zahăr, 20 g gelatin, 2 linguri amidon alimentar, 1 cutie compot de ananas, 500 g frişcă lichidă, 350 g vişine coapte, pentru decor: frunze de mentă, bomboane ornament, frişcă bătută;
Mod de preparare
Se pune gelatina la înmuiat timp de 15-20 de minute conform indicaţiilor de pe plic. Se separă ouăle, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, esenţă de vanilie, amidonul, laptele şi se fierbe la foc mic amestecând cu grijă cu un tel că să nu se lipească şi să se afume. Când se îngroaşă se ia de pe foc şi după ce se răceşte puţin se adaugă gelatina. Când este foarte bine răcită crema (în frigider), se adaugă frişcă bătută spumă tare şi cubuleţe de ananas din compot. Pentru montajul tortului procedăm în felul următor: Într-o tavă cu fund detaşabil decorăm fundul vasului şi pereţii acestuia cu pişcoturi trecute o secundă prin compot de ananas. Turnăm apoi crema în tort şi deasupra aşezăm pe toată suprafaţa visinele spălate şi scurse bine. Se lasă la frigider minim 12 ore. Apoi îl scoatem din vas, îl aşezăm un platou şi îl decorăm cu frişcă, bomboane ornament şi frunze de mentă.