Reţete de la cititori: Chec cu mere – Marcela Iorgu
Ultima actualizare:
INGREDIENTE:
- 6 ouă
- O cană zahăr
- 6 linguri ulei
- 6 linguri lapte
- Un praf de copt
- O cană şi jumătate de făină
- O esenţă de vanilie
- Coajă de la jumătate de lămâie
- 3-4 mere tăiate cubuleţe
- 2 linguriţe scorţişoară
Mod de preparare
Încingem cuptorul.Separăm albuşurile de gălbenuşuri.Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare ,apoi adaugi zahărul şi baţi până se întăresc albuşurile bine,că la bezea.Gălbenuşurile le amesteci bine cu uleiul şi laptele apoi le încorporezi în compoziţia de albuşuri,uşor să nu iasă aerul din albuşuri. Pui esenţă şi coajă de lămâie. Amesteci praful de copt cu făină şi pui câte puţin în compoziţie amestecând continuu cu mişcări ferme. Dacă compoziţia este prea moale mai puneţi făină, iar dacă vi se pare prea tare, mai puneţi lapte. Amestecaţi merele cu scorţişoara şi o lingură cu făină. Turnaţi compoziţia într-o tavă tapetată cu ulei şi făină, iar peste puneţi merele. Lăsaţi la cuptor 40-50 minute.