Reţete de la cititori: Chec de carne în bacon cu ouă – Veronica Creţu
Ingrediente:
500 g tocată amestec (porc şi vită)3 căţei de usturoi1 ceapă1 cartof2-3 linguri pesmet2 ouăsare şi piper500 gr bacon feliat sau 12-14 felii3 ouă fierte
Mod de preparare:
Punem carnea tocată într-un bol. Ceapa şi usturoiul se toacă fin şi se adaugă peste carne. Adăugăm cartoful dat pe răzătoarea mică, apoi pesmetul şi ouăle. Asezonăm cu sare şi piper după gust şi omogenizăm bine compoziţia.Într-o formă de chec aşezăm feliile de bacon câte două în linie să atârne peste marginile formei şi acoperim şi capetele formei. Punem cam jumătate din compoziţia de carne, aranjăm ouăle fierte şi acoperim cu restul compoziţiei. Întoarcem feliile de bacon peste carnea tocată ca să acoperim bine.Dăm tava la cuptor cam 50 min după care scoatem din cuptor şi răsturnăm pe un blat. Încercăm să introducem apoi checul în tavă cu partea care a fost dedesupt să fie deasupra pentru a se rumeni şi aceasta. Răsturnăm pe platou şi putem felia.