Reţete de la cititori: Cornuleţe fragede cu gem de mere cu gutui – Roxana Ciobanu
Ingrediente:
• 350 gr untură
• 5 linguri zahăr
• 8 linguri smântână
• 2 ouă
• 750 gr făină
• 1 praf de copt
• coajă rasă de lămâie
• 1 borcan mare gem de mere cu gutui
• zahăr pudră
Mod de preparare
Mixăm untură cu zahărul, apoi adăugăm smântână. Încorporăm ouăle, unul câte unul, apoi praful de copt şi coajă rasă de lămâie. Cernem făina, o punem treptat, până obţinem un aluat omogen şi foarte fraged. Presăram făină pe masă de lucru, rupem o bucată de aluat şi întindem o foaie potrivit de subţire. Cu o rotiţă zimţată, tăiem pătrăţele, punem câte o linguriţă de gem şi rulăm cornuleţe. Procedăm la fel până terminăm tot aluatul. Ungem o tavă cu margarină, o tapetăm cu hârtie de copt, aşezăm cornuleţele cu puţin spaţiu între ele. Încingem cuptorul, punem cornuleţele, la o temperatura potrivită, până se rumenesc uşor. Le scoatem când sunt gata, le tăvălim prin zahăr pudra cât sunt calde. Din această compoziţie ies două tavi mari de cornuleţe. Se păstrează într-un bol, acoperite cu folie alimentară.