Reţete de la cititori: Negresă cu brânză şi căpşuni – Felicia Măciucă
Ultima actualizare:
Blat: 3 ouă, 120 g zahăr brun, 100 g unt, 100 g iaurt sau smântână, 2-3 linguri cacao, 200 g făină, 1 praf de copt, vanilie
Cremă: 400 g brânză dulce, 1 ou, 2 linguri amidon, vanilie, 300 g căpşuni;
Mod de preparare
Se mixează ouăle cu zahărul pentru câteva minute. Se adaugă untul,iaurtul, praful de copt şi cacaoa cernută cu făină.
Brânză se da prin sită pentru a se omogeniza, se amestecă amidonul oul şi vanilia.
Se unge o tavă potrivită şi se toarnă jumătate din compoziţia cu cacao, apoi cu o lingură se pune crema de brânză. Se scutură uşor tavă şi se presra căpşuni tăiate felii. Se acoperă cu restul de compoziţie cu cacao. Se dă la cuptor 30 minute.