Reţete de la cititori: Prăjitură cu brânză, rubarba şi pere roşii – Simona Pătraş
- Ingrediente
- * 300 g rubarbă
- * 2 pere roşii
- * 250 g brânză de vaci
- * 300 g zahăr tos
- * 1 zahăr vanilat
- * 200 g smântână
- * 100 g unt
- * 50 g făină
- * 4 ouă
- * coajă de lămâie şi portocală
- * 1 linguriţă agar - agar
- * 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare
Se mixează ouăle împreună cu 200 g zahăr tos şi zahărul vanilat.
Într-un alt bol se amestecă brânză de vaci cu smântână, untul topit şi răcit, coajă de lămâie, portocală şi păstaia de vanilie.
Peste amestecul de brânză se adaugă oale mixate omogenizând bine compoziţia.
Se toarnă compoziţia într-o tavă şi se da la cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 45- 50 minute.
Între timp se curată tijele de rubarbă, perele şi se taie bucăţi potrivite.
Se adaugă rubarbă şi perele într-un vas se pune zahărul puţină apă cât să se acopere şi se lasă să dea un clocot.
Se adaugă agar agarul şi se lasă să fiarbă două minute.
Se retrage de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se lasă prăjitură să se răcească, apoi se adaugă amestecul de rubarbă şi pere roşii.
Se porţionează şi se serveşte cu drag!