Reţete de la cititori: Prăjitură cu vişine şi chipsuri de ciocolată
Ingrediente:
• 200 g făină
• 200 g zahăr
• 200 g unt
• 50 g chipsuri de ciocolată
• 4 ouă
• 50 g cacao
• 125 g vişine însiropate
• 1 plic praf de copt
• 1 plic zahăr vanilat
• 1 praf de sare
Mod de preparare:
Topim untul şi îl lăsăm să se răcească. Eu am folosit vişine congelate. Le-am lăsat toată noaptea în frigider că să se scurgă.
Puteţi să le lăsaţi şi 20 de minute să se scurgă după ce s-au decongelat. Într-un vas trebuie să punem ouăle, fără să separăm gălbenuşul de albuş, zahărul vanilat, zahărul şi sarea.
Mixăm până când ouăle îşi triplează volumul. Adăugăm untul puţin câte puţin şi mixăm la viteză medie. Într-un bol amestecăm făină, cacaoa, praful de copt şi le cernem o singură dată.
Adăugăm câte 1 lingură de făină în compoziţia de ouă şi mixăm până se omogenizează. Procedăm în acest fel până terminăm de încorporat toată făină în compoziţia de ouă. Trebuie să obţinem un aluat cu o consistentă mai densă. Acoperim fundul unei tavi cu hârtie de copt. Turnăm aluatul în tavă şi îl nivelăm. Punem deasupra chipsurile de ciocolată iar deasupra chipsurilor punem vişinele. Le presăm puţin.
Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 25-30 de minute. O verificăm cu o scobitoare. Se poate servi ca atare sau cu crema de ciocolată, îngheţată sau frişcă. Este absolut delicioasă!