Reţete de la cititori: Prăjitură pufoasă cu căpşuni – Amalia Sasarman
Ingrediente
Blat
• 4 ouă mari
• 20 lg de făină
• 4 lg gris
• 24 lg lapte
• 20 lg ulei
• 20 lg zahăr
• 1 plic zahăr vanilat Dr Oetker
• 1 plic praf de copt
• 2 lgt zeamă de lămâie
• 2 lg cacao Dr. Oetker
crema de brânză
• 1 cutie crema de brânză Delaco
• 250 ml frişcă vegetală
jeleu de căpşuni
• 2 lg sirop de căpşuni
• 1 plic gelatină decor Dr. Oetker
• 5 lg apă
Căpşuni pentru decor.
Mod de preparare
Blatul: Tava pentru prăjituri o tapetezi cu hârtie pentru copt.
Baţi ouăle întregi cu zahărul şi zahărul vanilat cu ajutorul mixerului. Adaugi uleiul, apoi laptele.
La urmă adaugi făină şi grişul. Stingi praful de copt cu zeama de lămâie.
Jumătate din compoziţie o torni în tavă, iar în cealaltă adaugi cacaoa şi o torni peste compoziţia galbena.
Dai tava la cuptorul preîncălzit şi laşi cca 40 de minute (verifici cu o scobitoare).
Când s-a copt îl laşi să se răcească în tavă, ideal până a două zi (dacă nu ai timp, lasă-l măcar 3 ore). Scoţi blatul din tavă şi îl tăi pe jumătate.
Crema
Baţi frişca şi apoi adaugi crema de brânză.
jeleul de căpşuni- se prepară doar după ce ai montat prăjitura!
Gelatină o dizolvi în amestecul de sirop cu apă şi pui la foc mic. Amesteci cu un tel mic şi laşi să fiarbă 1 minut, apoi o dai la rece 2 minute, după care o torni cu o lingură mare peste fructe.
Montare:
Peste prima jumătate de blat aşezi jumătate din cantitatea de crema, apoi acoperi cu celălalt blat. Întinzi restul de cremă. Fructele le speli şi le tăi în jumătăţi, apoi le aşezi peste cremă.
În acest moment prepari jeleul şi îl torni peste fructe. Dai totul la rece pentru 3 ore. Serveşti prăjitura în porţii cât vrei tu de mari.