Reţete de la cititori: Tagliata di manzo con salsa di panna - Panazan Bianca Raluca
INGREDIENTE
• 1-2 bucăţi carne de mânzat (vită)
• un cub de unt
• ulei de măsline
• sare/piperPentru sos:
•1 lingură smântână
•unt
• 1 bucată mică de ceapă albă
• 1 căţel de usturoi
• piper alb
Pentru decor:
• pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Carnea de vită se spală şi se usucă bine cu un prosop de hârtie, se condimentează pe ambele părţi cu piper. Într-o tigaie punem untul şi punem carnea pe fiecare parte cam 5 minute, între timp se stropeşte şi cu ulei de măsline, carnea nu se înţeapă cu furculiţa şi nici nu se taie pentru a nu îşi pierde suculentă. Pregătim o folie de aluminiu, punem bucatiile de carne, acoperim şi punem într-o tavă cu apă la cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru 10-12 minute. Carnea când este gata se lasă să se odihnească câteva minute la loc cald.
Pentru sos:
În tigaia în care am pregătit carnea, se adaugă ceapă tocată mărunt şi usturoiul întreg puţin crestat, punem puţină apă să fiarbă 1-2 minute, se adaugă untul,smântână şi condimentele. Punem carnea într-o farfurie, turnăm sosul deasupra şi presăram pătrunjel proaspăt tocat mărunt.