Reţete de la cititori: Tartă «Simfonia Fructelor» - Alice Sandra Cojan
Ingrediente: 6 ouă, 425 g zahăr, 125 g făină, 1 linguriţă zahăr vanilinat, 1 linguriţă praf de copt, 125 g margarină; Pentru decor: 150 g piersici,150 g ananas, 150 g căpşuni, 150 g kiwi, 1 banană mică, bombonele.
Preparare
Amestecaţi 3 ouă, 125 g zahăr, 125 g făină, 1 linguriţă rasă praf de copt, 125 g margarină cu mixerul timp de 5 minute, apoi turnaţi totul într-o tavă de tartă şi coaceţi aproximativ 30 de minute la foc mic. Până se coace pregătiţi crema de vanilie pentru tartă. Pentru cremă, fierbeţi laptele, bateţi trei gălbenuşuri cu 300 g zahăr praf şi 1 linguriţă zahăr vanilat. Turnaţi laptele fierbinte peste gălbenuşuri, amestecând repede, pe foc mic sau la bain-marie. Ţineţi pe foc potrivit până se îngroaşă, apoi lăsaţi-o la răcit. După ce s-a răcit blatul de tartă îl umpleţi cu cremă de vanilie şi îl ornaţi cu fructe şi bombonele. Poftă bună!