Ruladă deosebită cu nucă – Iuliana Lako
Ingrediente pentru blat:
5 ouă, 100 g zahăr pudră, 80 g nucă măcinată, 20 g cacao, praf de copt .
Cremă:
200 g gem de vişine, 200 g nucă măcinată mare, 200 g margarină Ramă, 100 g zahăr pudră, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 250g mascarpone;
Preparare
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până devine albicioasă. Cacao se amestecă cu nuca fin măcinată şi praful de copt şi se încorporează în gălbenuşurile frecate adăugând şi spumă bine bătută. Se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt şi se toarnă compoziţia nivelând cu o spatulă. Când este gata se rulează şi se lasă la răcit.
Crema: se mixează margarina ţinută la temperatura camerei, adăugând zahărul şi zahărul măcinat. După ce margarina este spumoasă se adaugă treptat mascarponele şi o mână de nucă măcinată. Se desface blatul răcit se îndepărtează hârtia pentru copt. Se unge blatul cu un strat subţire de gem. Peste stratul de gem se pune deoparte pentru îmbrăcat rulada. Restul cremei se întinde peste stratul de gem şi se rulează strâns. Se îmbracă rulada cu crema rămasă şi se presară cu nucă.