Salată de boeuf
Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori:
Câştigătorul nostru se numeşte Albert Daniel Bertoni. El va primi un aparat de vidat.
Ingrediente:
500 grame carne de viţel
10 cartofi potriviţi
3 morcovi
castraveţi şi gogoşari în oţet după gust
sare
piper
maioneză după gust.
Mod de preparare:
Legumele şi carnea se fierb în apă cu puţină sare şi după ce au fiert se scot şi se pun la răcit într-un vas. Dacă le mai lăsaţi în apă, legumele se înmoaie prea tare şi salata iese moale. Până se răcesc, se pot tăia castraveţii si gogoșarii cubuleţe şi se pun într-un lighean, bine storşi în pumni. La fel carnea, cartofii și morcovii, se taie cubuleţele de aceeaşi mărime. Se adaugă sare, piper. Se lasă deoparte şi se face o maioneză de aproximativ 500 de grame. Se adaugă 3/4 din maioneză în salată şi se amestecă bine. Dacă mai trebuie, se mai adaugă sare. Cu restul de maioneză se ornează salata. Poftă bună!