Salată de vinete - Monica Marton
Ingrediente necesare pentru două porţii:
două vinete mario ceapă roşie, micăun ou150 ml de uleiun praf de sare
Preparare:
Spălaţi vinetele, le ştergeţi de apă şi le puneţi pe plită, grătar sau în cuptor, după preferinţe. Coaceţi vinetele, întorcându‑le de pe o parte pe alta până când se înnegresc pe toate părţile, apoi curăţaţi‑le de coajă şi lăsaţi-le la scurs într-o strecurătoare pentru ca sucul în exces să fie eliminat.
Spargeţi oul şi separaţi albuşul de galbenuş. Albuşul îl păstraţi pentru a prepara alte delicatese. Gălbenuşul îl puneţi într-un bol şi adăugaţi, treptat, ulei peste el, puţin câte puţin, amestecând continuu, până începe să se îngroaşe maioneza şi aţi terminat tot uleiul.
Curăţaţi ceapa, o spălaţi şi o răzuiţi mărunt. Tocaţi vinetele, adăugaţi ceapa şi maioneza, sarea şi amestecaţi toate ingredientele. Când compoziţia e omogenizată, scoateţi salata şi o aşezaţi în boluri.
Dacă vă place, puteţi adăuga zeama de la un sfert de lămâie, eu prefer gustul dulceag al salatei de vinete.
Poftă bună!