Scovergi umplute - Ermina vlăsceanu
Ingrediente:
1 kg făină, 25 g drojdie, o lingură de sare, 2 linguri de ulei, o linguriţă de zahăr, 500 ml apă călduţă, 1l ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Se amestecă drojdia cu zahărul în 200 ml apă iar deasupra se presară puţină făină şi se lasă la dospit. Între timp se cerne făină în copaie şi se face o gropită în mijloc unde se pune sarea şi uleiul. După ce a dospit maiaua se adaugă şi ea, apoi restul de apă călduţă şi se frământă bine. Se lasă să crească până când îşi dublează volumul. Se ia bucăţi din coca şi se întind în mâna scovergile apoi se pune în mijloc compoziţia preparată înainte şi se presează uşor marginile. Se încinge uleiul şi se prăjesc la foc potrivit.
Ingrediente umplutură:
0,5 kg carne tocată , o ceapă, un morcov , 50 ml ulei, sare şi piper după gust , un ou.
Se toacă mărunt ceapa şi morcovul şi se căleşte în ulei. Se adaugă carnea tocată şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. După ce se căleşte bine se lasă să se răcească. Se toacă iar apoi se adaugă şi oul şi se amestecă bine. Compoziţia este gata pentru a fi pusă în scovergi. Aceste scovergi pot fi umplute şi cu brânză. Poftă bună!