Supă cremă de roşii cu mentă - Albert Daniel Bertoni
Ultima actualizare:
Ingrediente:
– 2 conserve de roșii tocate de 800 grame– 1 ceapă roșie medie, tocată– 1 morcov, tăiat cubulețe– 1 rădăcină de țelină tăiată cubulețe-- 200 ml smântână de gătit-- 1 litru supă de legume– frunzele de la câteva crenguțe de mentă– 1 ardei iute, roșu– 4 linguri de ulei de măsline– sare, piper măcinat
Preparare:
Se pun la călit ceapa, morcovul, țelina și ardeiul iute tocat, în cele 4 linguri de ulei. La foc moderat se călesc până când legumele se vor înmuia. Se adaugă roșiile din conserve și supa de legume. Fierbe 25 minute la foc mediu. Adaugă frunzele de mentă, și cu ajutorul mixerului vertical paseaza bine legumele. Se adaugă smântâna de gătit, se amestecă și se mai fierbe 5 minute. Se servește cu smântână și crutoane. Poftă bună !