Supă-cremă de sfeclă roşie - Albert Daniel Bertoni
Ingrediente:- 2 sfecle mari (sau 3 medii)- sare, piper macinat, ulei de măsline- 200 ml smântână de gătit- 250 ml supă de legume sau de puiPentru servit:- oua fierte- crutoane - germeni de ceapă roșie sau de praz- fire de chivasMod de preparare:Sfeclele se vor spăla și se vor coace (personal, prefer sa le coc în folie de aluminiu, pentru a nu se deshidrata ) la o temperatura de 160 - 170 grade, între 60 și 90 de minute. După coacere, se curăță de coajă, se taie în cuburi și se pasează la blender până se va obține un piure.Piureul de sfeclă rezultat, se pune pe foc într-o cratiță și se adaugă smântâna lichidă, sare, piper măcinat, ulei de măsline, amestecând preț de 5 minute până se omogenizează. Acest amestec se va dilua cu supă caldă de legume/pui, până va căpăta consistența dorita de dumnevoastră.Se servește cu ouă fierte, crutoane, germeni de ceapă roșie sau praz, ori, pur și simplu cu ceapă verde, de primăvară.