Tort cu zahăr caramelizat şi rom - Mihaela Stroescu
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru blat: 7 ouă, 10 linguri zahăr, 7 linguri făină, 2 linguri cacao, 1/ 2 praf de copt .
Preparare blat: se separă albuşurile şi se bat spumă cu 10 linguri de zahăr, apoi se încorporează gălbenuşurile şi omogenizează, apoi se adaugă făina, praful de copt stins cu lămâie, apoi se adaugă cele 2 linguri de cacao .
Se unge o tavă rotundă şi se tapetează cu făină. Se toarnă conpoziţia şi se coace la foc moderat.
Preparare cremă:
Pe foc se amestecă 5 gălbenuşuri, 1/2 l lapte, 250 g zahăr, 50 g făină, esenţă vanilie.
Când s-a răcit se adaugă 100 g frişcă.
Se face un sirop din 100 g zahăr ars şi 200 ml apă şi o sticluţă de rom, cu care se însiropează blatul.
Se taie blatul în două, se însiropează şi se ornează cu cremă şi cu bucăţi de ciocolată.