Tort «Livada cu vişini» - Nicoleta Dincă
Ingrediente pentru blat:
12 albuşuri
12 Linguri zahăr
12 linguri făină
2 pliculeţe praf de copt
1 cub unt
Pentru umplutură:
500 ml Crème Pâtisserie
300 g dulceaţă de vişine
200 g vişine congelate
100 g zahăr
Pentru decor:
300 g finetti sticks
Mod de preparare:
Se bat albuşurile împreună cu zahărul spumă tare. Încorporăm făina cernută cu praful de copt. În două tăvi rotunde, unse cu unt şi tapetate cu făină. Împărţim compoziţia şi o punem la cuptor pentru 25-30 min. Într-o cratiţă, punem zahăr, o ceaşcă de apă şi vişinele congelate. O punem pe foc şi amestecăm până obţinem un sos relativ fluid. Îl lăsăm la răcit. Se bate Crème Pâtisserie împreună cu un plic de vanilie. Blaturile se taie pe două. Pe un platou aşezăm plimul blat, însiropăm cu siropul de vişine, punem un strat de dulceaţă,un strat de crema albă şi deasupra vişinile din sirop. Repetăm operaţiunea până sus. Îmbrăcăm tortul în cremă, ornăm cu stick-urile şi cu vişine. Dăm la rece pentru o oră şi savurăm!