3 căni de ceai verde pe zi te menţin tânăr
Un stil de viaţă sănătos înseamnă, pe lângă multă mişcare, odihnă, evitarea alcoolului şi a fumatului, o dietă cât mai diversificată. Dacă ţineţi cont de toate acestea, veţi vedea cum procesul de îmbătrânire, de altfel inevitabil, devine mai lent.
Îmbătrâniţi frumos! Faceţi sport, odihniţi-vă, renunţaţi la vicii şi, cel mai important, aveţi mare grijă la alimentaţie! Alimentele prezentate mai jos conţin fitonutrienţi, antioxidanţi puternici ce neutralizează radicalii liberi care declanşează numeroase boli. Astfel, osteoporoza, cancerul, bolile de inimă şi bolile degenerative ar putea fi ţinute în frâu cu ajutorul acestora.
Fructe de pădure
Acestea sunt bogate în antioxidanţi şi polifenoli, care ajută în lupta împotriva bolilor cronice şi a cancerului. Afinele, murele, căpşunile, zmeura au în compoziţia lor antioxidanţi, care întârzie îmbătrânirea. Cercetările recente au descoperit că prezenţa unor niveluri ridicate de flavonoide, în special antocianidine, în organism ajută la reducerea ratelor de declin cognitiv la persoanele în vârstă.
Cercetătorii chinezi au descoperit că persoanele care beau 3 căni de ceai verde pe zi îmbătrânesc mai greu. Motivul: ceaiul verde îmbunătăţeşte structura AND-ului şi poate încetini procesul de îmbătrânire.
Usturoi
Datorită proprietăţilor antioxidante şi antiinflamatorii, usturoiul este eficient împotriva îmbătrânirii celulare şi reduce riscul dezvoltării de boli cardiovasculare. Antibiotic natural, este de mare folos în cazul infecţiilor în organism.
Peşte
Peştele este o sursă importantă de acizi graşi omega 3, grăsimi, vitamina D şi seleniu, proteine. Grăsimile Omega 3 ajută la îmbunătăţirea texturii pielii tale, îi oferă fermitate şi o hidratează. Macroul, heringul, somonul şi tonul au cele mai ridicate niveluri de acizi graşi omega-3. De asemenea, ajută la prevenirea cancerului de piele, prin reducerea inflamaţiilor din organism care promovează creşterea tumorilor.
Nuci, migdale
Fructele oleaginoase, prin conţinutul de omega 3, fibre, proteine vegetale, vitamine, minerale şi alţi antioxidanţi contribuie la reducerea colesterolului şi protejează împotriva bolilor de inimă. Constituie o gustare sănătoasă între mesele principale.
Ouă
Nu în ultimul rând, ouăle sunt esenţiale în dietă antiîmbătrânire deoarece furnizează toţi aminoacizii de care corpul are nevoie pentru a produce proteine şi vitamine (A, B5,E, B8, B12, B9 şi D), minerale (fosfor, zinc), conform www.alegesanatos.ro.