5 remedii cu plante de primăvară

Ultima actualizare:

Odată cu venirea primăverii, apar şi plantele specifice. Fie că sunt parfumate, fie că sunt delicii ale acestui anotimp, ele au şi nenumărate întrebuinţări terapeutice. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

  • Păpădia detoxifică ficatul. Sursă bogată de vitamine şi de minerale, păpădia este folosită din cele mai vechi timpuri în tratarea multor afecţiuni, printre care bolile hepatice, diabetul şi hipertensiunea arterială. Îi poţi consuma tulpinile şi frunzele în salate, sau poţi prepara o infuzie din două linguriţe de plantă uscată şi 250 ml de apă clocotită.
  • Ştevia, recomandată diabeticilor. Bogată în vitamine şi minerale, ştevia reglează nivelul de zahăr din sânge, motiv pentru care este recomandată persoanelor care suferă de diabet, dar şi acelora care se confruntă cu obezitatea. Ceaiul se face din două linguri de frunze uscate şi din 250 ml de apă. Lasă amestecul să dea în clocot o dată, lasă-l la infuzat 30 de minute, apoi strecoară ceaiul şi bea-l neîndulcit.
  • Toporaşii, remediu pentru tusea convulsivă. Datorită prezenţei acidului salicilic (găsit în aspirină), toporaşii au proprietăţi antiinflamatoare şi antiseptice, iar datorită mucilagiilor din compoziţie au efect expectorant. În caz de tuse convulsivă, urmează, şapte zile, un tratament cu ceai de toporaşi, preparat din: două linguriţe de plantă uscată şi din 250 ml de apă. Pune totul la fiert, lasă să dea în clocot, apoi lasă la infuzat 30 de minute. Bea câte două ceşti de ceai pe zi, după mesele principale.
  • Untişorul vindecă hemoroizii. Datorită conţinutului său de fibre şi de potasiu, untişorul ajută la reducerea nivelului colesterolului din sânge şi respectiv, la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, untişorul este unul dintre cele mai bune remedii împotriva hemoroizilor, având proprietăţi antiinflamatorii şi astringente. Poţi aplica pe zonele afectate sucul proaspăt din frunze sau o infuzie preparată dintr-o linguriţă de frunze uscate şi 200 ml de apă clocotită. 
  • Leurda curăţă întregul organism. Leurda are rol depurativ şi diuretic, ceea ce înseamnă că e o plantă excelentă în curele de detoxifiere, curăţând  sângele, ficatul, sistemul urinar şi sistemul digestiv. Prepară ceaiul din două liguriţe de plantă uscată peste care torni 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 30 de minute şi bea câte trei căni pe zi.
Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net