Castanele tratează problema circulaţiei deficitare
Castanele comestibile au un gust dulce şi un conţinut scăzut de calorii însă sunt extrem de bogate în minerale, vitamine şi fitonutrienţi.
Castanele comestibile le poţi găsi cu uşurinţă în rafturile supermarketurilor sau în pieţe, astfel că uşor umezite şi coapte 20 minute la cuptor şi vei obţine o gustare sănătoasă şi saţioasă.
Unul dintre aspectele pozitive ale castanelor este acela că nu conţin gluten (proteina ce provoacă un dezechilibru la nivelul intestinului subţire şi chiar boala celiacă).
Proprietăţile bacteriostatice, antianemice şi remineralizante fac din castane aliatul perfect pentru sănătatea ta în sezonul rece mai ales.
Normalizează circulaţia sangvină
În cazul în care ai probleme cu varicele, inflamaţiile sau cu circulaţia sangvină deficitară, suplimentele pe bază de castane reprezintă o alternativă eficientă pentru a remedia această problemă.
Mai mult de atât grecii sunt de părere că ele sunt mult superioare migdalelor, alunelor şi nucilor deoarece au un aport nutritiv mult superior.
Fie că le consumi prăjite, copate, fierte fie în supe creme, castanele sunt absolut delicioase.
O simplă baie cu frunze de castan te va ajuta să îţi întăreşti vasele de sânge şi să scapi de inflamaţiile de la nivelul picioarelor. Şi asta mai ales datorită conţinutului de escină extrem de benefic în aceste probleme. În cazul flebitelor, a ulcerelor varicoase sau a tromboflebitelor decoctul din coajă de castane este soluţia naturii.
Află pe Clicksanatate.ro mai multe motive să mănânci castane comestibile!