Cum îți influențează alimentele mirosul corporal
Corpul uman este un sistem extrem de complex în care eliminarea toxinelor constituie un proces destul de important și vital bunei funcționări a acestuia. Alimentele consumate trec prin procesul digestiv rezultând astfel toxinele, iar pielea noastră transpiră și pentru a se curăța. Activitatea celulelor este constantă și în avantajul tău.
Tot mai multe alimente din ziua de azi sunt pline de substanțe chimice,au ingrediente de sinteză și aditivi care pot conduce în timp la grave probleme de sănătate. Cum bine spune vechea vorbă din bătrâni "ești ceea ce mănânci". Nu căuta produsele care îți promit că nu o să mai transpiri, acest proces este unul natural și benefic organismului tău. În funcție de anumite mirosuri pe care acesta le emană poți să depistezi anumite afecțiuni ale organismului.
Consumul de alimente grase și excesul de sare
Un consum mare de alimente grase în special cele de origine animală sunt extrem de nocive pentru oprganismul tău. În timp ele pot favoriza apariția ficatului gras non-alcoolic, își pun amprenta pe silueta ta și pot favoriza un miros specific atât la nivel corporal cât și oral.Ai grijă cu consumul alimentelor procesate, excesul de cafea, alcool, tutun cât și cu carnea roșie mai ales.Un alt factor nociv în alimentele procesate este cantitatea foarte mare de sare, zahăr și uleiuri hidrogenate folosite care în timp pot cauza iritații la nivelul stomacului și al ficatului. Aceste condimente favorizează creșterea secreției de hormoni care amplifică mirosul coprului tău.
Cofeina, vinovată de durerile de cap
Toate băuturile care au la bază cofeină pot provoca apariția transpirației abundente cât și durerile de cap, oboseala prelungită și setea. Mai mult de două cafele pe zi consumată fără a bea măcar un pahar de apă favorizează demineralizarea osoasă.
Află pe clicksanatate.ro cum să scapi de mirosul neplăcut al pielii!